Na Mexickou kuchyni jsem se těšila. Ale tentokrát se mi nějak příliš rychle přejedla. Jsem ráda za vločky s mlékem a ovoce k snídani. Obědy máme v práci v kantýně: dvě přílohy a maso na x způsobů. Na večeře jsme chodili s naší českou skupinou do jediné restaurace v okolí hotelu - grill baru. Dělají tam výborné stejky, hamburgry, tacos atd. Zkrátka všechno s masem. Dávali jsme si vždy tu menší variantu a nedalo se to sníst. Ve středu odpoledne jsem měla nafouklé břicho a prděla o 106. Ve čtvrtek jsme si oddechli, že jsou naši pryč a zavedli dietu. Držíme dobré hotelové snídaně a pak jedno malé jídlo přes den. Do neděle jsme si trochu srovnali zažívání a zpomalili rostoucí pneumatiky. Průjem nemáme, ale ideální stav to také není. A pálí dvakrát.
Těšila jsem se na specialitu chile ennogada - plněná paprika ve smetanovo-oříškové zálivce posypaná granátovým jablkem. Gabriela, u které jsem bydlela v Queretaru je dělala doma a prodávala, a byly prostě výborné. Září je jejich sezóna, nicméně trvalo půl dne než jsme našli restauraci, kde je dělali. A co myslíte, že nás čekalo? Zvenku to vypadalo dobře, ale ta paprika byla plněná suchým mletým masem s kousky jablka a oříšků. Nemělo to nic společného s výbornou vláčnou ovocnou směsí z mnoha tajných ingrediencí včele a jablky, včetně rozinek a trošky masa.
Dostala jsem chuť na něco Italského. To by bylo, aby v nákupáku nebyla jedna prodejna s pizzou a lasaněmi. Ale nebyla. Hamburgry, Tacos, Gorditas, Tostadas, Antojitos, Bocadillos, Tortas, Sandwitches ... Na deset mexických připadají dvě čínské restaurace, jeden zavřený kebab a naštěstí, spása naše jedny Los Ensaladas - saláty. Těstovinové saláty a zelenina a brokolicový krém.
Také jsem se těšila na micheladu. Pivo s tomatovým džusem, solí, chili, limetkou atd. Zkusila sjem to dvakrát. Jednou v hotelu, podruhé v grill baru, a už to nebudu pokoušet, pokud neuvidím někoho místního, jak to pije.
Žádné komentáře:
Okomentovat