středa 4. dubna 2018

Cabo - El Arco, Playa Medano

Den 9. - ta trocha co je k vidění okolo
Poslední den, a my ještě ani nebyli na pláži! Hned ráno jsme vyrazili na výlet lodičkou na největší atrakci El Arco - skála ve tvaru oblouku na jižním cípu Baja California. Hned před hotelem nás chytili a posadili do lodičky u nejbližšího mola. 45 minutový výlet za 15 dolarů na osobu. Už jsme odjížděli, když se k nám rozhodla přidat rodina s dětmi. Ale ti chtěli jet jen na Playa Medano. První zastávka výletu (po výsadku na Medano Beach) byla lokalita pro šnorchlování. Do vody hodili trochu tortil a najednou tu bylo hejno ryb se žlutými ocasy. Dále nám ukázali pelikání skálu, ze které někteří skákali do vody, skálu jako prst nebo otočený Kalifornský poloostrov, Playa del Amor (Pláž lásky, za odlivu se zde dá vystoupit a koupat) a jeskyni s oknem do Pacifiku - průrva kterou se valí vlny tam a zpět mezi Pacifikem a Kalifornským zálivem. Ve stínu skal se na jednom kameni tísnila kolonie lachtanů. A konečně za rohem El Arco. A o kousek dál Playa del Divorcio - Pláž rozvodů, mnohem větší než pláž lásky, s divokými vlnami na pacifické straně, na téhle se koupání nedoporučuje. Obě jsou spojeny šíjí. Dnes vlála červená vlajka na obou.


okno do Pacifiku

El Arco

Lachtaní kolonie

Playa del Amor


Nechali jsme se inspirovat a požádali jsme o výsadek na Medano Beach, stejně jsme ji měli ještě dopoledne v plánu, tak alespoň si ušetříme cestu. Vyskočení z lodi, kterou odnáší vlny tam a zpět je docela legrace, suší nevyváznete. Vydali jsme se směrem k majáku, kde byla pláž úplně prázdná, na posledním exkluzivním pozemku se teprve dostavuje obří komplex. Nejblíže moři budou rodinné vilky s přepadovým bazénem, za nimi hotel. Písek je tu hrubý, ale zato rychleji padá ke dnu a voda se méně kalí. Vlny jsou tak akorát, břeh rychle padá dolů. Vykoupali jsme se, Vanesa si pohrála v písku, a když si rukama od písku promnula oči, byl čas odejít domů na oběd. Zrníčka jsme jí vyndavali ještě dva dny. Ale šikovně spolupracovala.





Odpoledne se opakovalo: někdo spal, někdo mohl na vycházku po obchodech. Poté bazén. Večer se pro nás zastavili přátelé autem, chtěli nám ukázat opuštěnou pláž s nejkrásnějšími západy slunce. Jeli jsme asi 20 minut, stíhali jsme to tak tak. Ale slunce dnes zapadlo do mraků a nic moc z toho nebylo. Jen tam na dunách strašně foukalo a byla zima.




Žádné komentáře:

Okomentovat