pátek 25. prosince 2009

Cuernavaca

Vanoce jsme stravili v Cuernavace. Mesto jsem si predstavovala malebnejsi, ale nebylo to spatne. Alespon nebylo na uplne rovine jako obycejne mesta byvaji. Vanocni atmosfera tu trochu chybela, tak jsme si ji udelali - zazpivali koledy u betlemu a zasli na vanocni msi. Vanocni nakupovaci shony se pry dely, ale nebyly rozhodne znat. Az do vecera lide pracovali. Vanocni vyzdoba se omezila na vsudypritomne "pinaty", zakladem je keramicka vaza, ke ktere se nalepi papirove kornouty a nakonec se vse ozdobi krepakem a trasnemi. Na vanocni veceri jsme si zasli, i kdyz jsme meli sto chuti se o ten bramborovy salat a rybu pokusit, ale nebylo kde. Nicmene byla vynikajici, byl to kousek krocana s moc chutnou "nadivkou".

Malinalco jsme vynechali, zato jsme se zajeli podivat na pyramidy Xochicalco, ktere nas prekvapily tim, ze byly milejsi nez Teotihuacan. Hlavně kvůli krásnému výhledu do kraje.

1 komentář:

  1. Nastudovala jsem o Xochicalku -obřadní středisko :roku 750 n.l. se tu setkali astronomové, aby se dohodli na novém kalendářním cyklu = iztoxín má 360 a 5 dní.Postavy jsou na vlysu na Quetzalcoatlově pyramidě, jejímž hl. motivem je vlnité tělo Opeřeného hada. Další symboly- mušle=vítr, šupiny Op. hada, a kalendářní symbol. m.

    OdpovědětVymazat