středa 23. prosince 2009

Toluca, Nevado de Toluca

V Toluce jsme stravili dve noci v pokojiku po Lucce, diky moc! Prekvapilo me, ze Toluca nebyla ani tak strasna, ani tak studena, jak jsem si ji po vypraveni predstavovala. Zima tu je, ale u tech motylu byla vetsi. Velice mne zaujala katedrala a botanicka zahrada predelana z trznice se sklenenymi vitrazemi.
V utery rano jsme se v centru sesli s Edgarem - profesor na TECu v DF - kamarad Slavka z jeho studia v Glasgow a vypravili jsme se na vulkan Nevado de Toluca do 4600mnm. Den se paradne vydaril, svitilo slunicko a bylo docela teplo. Z vulkanu se nam naskytly uchvatne pohledy do kraje, nicmene smerem na Ciudad de Mexico byla videt akorat husta sediva mlha smogu. Z tr mlhy vystupovaly akorat dve hory - Popocatepetl a Iztazihuatl! Na Nevado jsme sli s ocekavanim snehove nadilky na Vanoce, ale vzhledem k dobremu pocasi jsme narazili akorat na par zbytku ledu. Den jsme zakoncili prijemnou konverzaci s Edgarem pri pozdnim obede.
Ve stredu jsme vzdali zastavku v Malinalcu a stravili dopoledne hledanim zubare, ale nebojte, nic vazneho se nestalo, jeno Slavkovi vypadla plomba.


Nevado de Toluca z dálky, výškový tábor s šedivou clonou v pozadí, výhled na Iztazíhuatl a Popocatépetl, troška sněhu, pohled do středu vulkánu

3 komentáře:

  1. To jsi vylezla výš než já s tátou, my jsme na Elbrusu byli v 4 200 m.n.m.Zbývalo ti do nejvyšší hory Evropy 200 výškových metrů.Co hlava ?
    Gratulujem k zdolání vrcholu, máma. + t.

    OdpovědětVymazat
  2. Jaké má Sl.zážitky se zubařem ?
    máma

    OdpovědětVymazat
  3. Az na vrcholek jsme nevylezli, ale dal cesta nevedla. Hlava nic, ale bylo to unavne a zadychavala jsem se. Stacilo ale pockat a zase popojit par metru. Pak ale kdyz Slavek chtel fotit fotky ve vyskoku, tak po tretim uz mi nebylo uplne dobre. Zubar dopadl dobre, byl milej a levnej, s dobrym vybavenim. Vic toho nerikal.

    OdpovědětVymazat