pátek 4. prosince 2009

Závěrečný projekt

Třetí projekt se týkal oslav dvojitého výročí revoluce a nezávislosti Mexika, které se bude slavit příští rok. Měli jsme za úkol vymyslet koncept a vybrat si místo pro naši stavbu, do programu jsme měli zahrnout knihovnu, divadlo, stravování, dílny a výstavu. Jedná se o projekt na dva parciály a je to práce v týmu po třech. Vybrala jsem si velice schopné dva parťáky a dali jsme dohromady fajn myšlenky. Vymysleli jsme, že tak významné výročí nemůžeme slavit jen na jednom místě, ale že se musí dotknout Mexika plošně. Jako třetí slovo k nezávislosti a revoluci jsme vymysleli "znovuzrození", a to se týká osobní vlakové dopravy.


Vymysleli jsme vlak s utopickou výstavou mexické budoucnosti, který se pohybuje po zrekonstruované trase železnice (v současné době se železnice používá výhradně k nákladní dopravě). Našli jsme trasu vlaku, která zahrnuje tři největší města a města, která mají revoluční historii. Náš vlak začíná prázdný, ale na každé zastávce se otevře dílna pro lidi a umělce, cílem je, aby kdokoliv mohl jakkoliv ztvárnit svou představu o budoucnosti Mexika a svůj výtvor ve vlaku vystavit. Výstava pak poputuje do dalších měst, kde se bude rozrůstat.

Zároveň v každém městě, kde se vlak zastaví, vybudujeme na základě analýz budovu v blízkosti nádraží, která by měla městu pomoci, či přinést kulturní význam. Těchto budov se týkaly naše projekty. Roberto si vybral skupinu velkých měst (DF, Monterrey, Guadalajara) a realizoval ukázkový projekt v DF. Já analyzovala střední města (Querétaro, San Luis Potosí, Aguascalientes...) a vybrala jsem si León jako místo, kde bylo nádraží v nejhorším stavu a obklopeno nevyužitými pozemky. Juan Pablo pak vytvořil zastávky v maličkých vesničkách kolem trasy.



Projekt se nám povedl, s prací v týmu jsem byla, díky tomu, že jsme si každý dělal jednu svojí budovu, naprosto spokojená a kluci mi pomáhali s modelem a tiskem. Profesor byl jako vždy nadšen a projekt byl vybrán na závěrečné výstavě jako vhodný pro další reprezentaci, nevim přesně jak co ani kde.

1 komentář:

  1. Moooc pěkný,ale nepočetli jsme si. Těšíme se na domácí prezentaci.rodina

    OdpovědětVymazat