pátek 1. ledna 2010

Zipolite

Z Puerto Escondido jsme se presunuli jen o nekolik plazi dale. Blizko mesta Pochutla, odkud jezdi autobusy do Oaxacy se nachazi nekolik malickych vesnicek u Pacifiku. Jednim z nich je Zipolite, kde vladne poklidna a lina nalada, je jednim z mala mist s nudistickou plazi a pocet dredatych prodavacu sperku se temer rovnal poctu nakupujicich turistu, stejne tak jako poctu gayu... Nicmene to byla plaz, kde se clovek mohl jen tak projit bez strachu, ze omylem nekoho zaslapne. Vlny byly ponekud vetsi, ale dalo se v nich pekne vyradit. Druhy den pobytu v Zipolite jsme popojeli do sousedni vesnicky Mazunte, kde esice nebyly tak pekne vlny, ale zato se dalo plavat. Skoda jen, ze plavani tady se zamlouvalo i meduzkam, ktere nas trochu pozahaly. V Mazunte je muzeum zelv, ktere co do pomeru penize : zazitek vyslo mnohem lepe, nez jet pozorovat zelvy na more. V nadrzich se prohanely ruzne druhy morskych zelv jako z Hleda se Nemo.


Plazicky zde jsou vyborne na pozorovani zapadu slunce. Pri jednom zapadu slunce jsme se sli probehnout po plazi, coz bylo klasifikovano jako nevsedni zazitek :-) Vypada to tu kouzelne s chtrckami se strechami z palmovych listu a v kazde restauraci u plaze se da usnout v hamace. Paradni misto na nic nedelani. Az jsme z toho nicnedelani byli nervozni.

Jak je cela ta plaz znama lenivou naladou, Silvestr se tu obesel bez velkolepych oslav. Odpalilo se nekolik petard a u ohne na plazi jsme poslouchali bubeniky a sledovali tanecnika kapueiry...





1 komentář:

  1. myslím, že to nicnedělání vám dost lidí závidí...m.

    OdpovědětVymazat