čtvrtek 6. února 2014

Canopy - v korunách stromů

Odpoledne jsme se odhodlali a objednali si canopy tour, nejvetsi atrakci v okoli(krome obyvatel pralesa). Canopy znamena koruny stromu, baldachyn a spoustu lan natazenych lesem. Nabizeji tri terminy, brzky ranni, ten bude chtit nejmene lidi, dopoledni byl precpany, pry jelo 60 osob, a odpoledni, ktery jsme zvolili my a bylo nas tak 20, v nasi skupince asi 12. Atrakce stoji 45 dolaru a opet to stoji za to.

Odvezli nas do kopcu, oblikli do sedaku, prsaku, helmy a rukavic, vystrojili karabinami a kladkami a vysvetlili, jak se jezdi na kladkach. Pak uz to slo raz na raz jako na dratkach. Nasi pruvodci naskakali na startovni plosinu a odfrceli po lane na dalsi plosinu. Vzdycky nas jeden vypoustel a jiny prijimal, nekdy bylo vic lan za sebou, bylo tedy zapotrebi vic pruvodcu. Byli vyborne sehrani, kazdy mel sve misto a nestihla jsem si vsimnout jak se stridali. Pokazde s nami poklabosili, zeptali se, jak se nam to libi, sdelili, jak moc mame brzdit specialne vypodlozenymi rukavicemi a caoooooo. Hned na druhe plosine nas cekalo krasne prekvapeni, velky cerveny papousek, ktery se rad predvadel a s nekolika pruvodci letel, kdyz se pustili po lane.

Jeli jsme asi po dvanacti lanech na kladce, nektera kratka, 3x jsme se proleteli nad celym udolim, parkrat jsme jeli ve dvojicich. Dal nas cekalo slaneni (rapel), bylo docela divny, ze jsem se nemohla jistit sama, jen jsem si mela sednout do vzduchu a pruvodci nas spustili ze stromu na zem.

Nejvetsi adrenalin nas cekal u Tarzanovi houpacky, meli jsme skocit z plosiny, par metru padat nez zabere lano, a pak uz se jen houpat. Seskok doprovazelzçy radne zvukove efekty, na vahani nebyl cas, pak clovek prosvistel nad pristavaci plosinou a zmizel ve svetle u vzdaleneho stromu nad udolim. A za chvili byl zase zpatky, a jeste parkrat, nez ho chytili do pripraveneho lapace na Tarzany a rozvazanim uzlu cloveka spustili na tresouci se nohy.

Posledni lano zpet pres udoli bylo se zpestrenim. Vsichni jsme si priplatili, abychom mohli letet na Supermana. Pretocili nam sedaky uchyty na zada, pripravili konecne prsaky a druhou kladku, ktera se nam spolu s uchyty na nohy doposud jen houpali jako ocasky. Viseli jsme za zada, trochu me to mackalo hrudnik, a nohy meli vlastni kladku. Stacilo roztahnout ruce, parkrat s nimi zamavat a letet nad udolim jako ptak. Prulet jednim stromem byl na tesno, alespon jsme si uvedomili blizkost i vzdalenost pod nami. Skoro za kazdym sjel jeden z pruvodcu, asi pro jistotu. Jo, parada :-) Az na pristani, to jsem se fakt lekla, ze se ritim velkou rychlosti do lesa a netusim, jak ted budu brzdit. Ani na Tarzanovi jsem si tak nezakricela. System, ktery me zastavil, jsem si vlastne prohlizela behem zasvecovani do pravidel jezdeni na kladce. Uf, je to za nami, a byla to fakt zabava. Dobre zvladnuty park a bezpecnost dobra.

Žádné komentáře:

Okomentovat