sobota 1. února 2014

Tamarindo

Hned ráno vyrážíme na pláž, protože nechceme dopadnout jako "gringos que se queman como camarones" - amíci, kteří se smaží pře spoledne na přímém slunci doruda, jako raci (krevety). Snídáme pod palmami žlutý meloun, snažíme se odhadnout, kde bude nejlepší koupání, zatím se ale nikdo nekoupe. Je odliv, věci necháváme na skalách a bojíme se, že začne příliv, ale pohoda. Koupel v Pacifiku, voda je teplá, vlny tak akorát, písečné dno, paráda. Pak odpočíváme ve stínu, čteme si. Prosíme rodinku, aby nám dohlédla na věci a znovu se koupeme, pak balíme a jdeme na lov něčeho k obědu a průzkum města, většinu jsme prošli včera s batohy.

Škoda slov, prostě normálně kýčovitý buržoustí den na pláži... Dnes odpočíváme a v plánu je pracovní odpoledne. Koupili jsme ovoce, obědváme na hostelu chleba s ohřátými fazolemi, avokádem a pochvalujeme si to. Budu se muset naučit vařit fazolovou kaši i doma. Po střeše běhají ještěři - leguáni, nebo co to je, občas se poperou a je z toho pěkné pozdvižení. Tolerují se, protože se živí hmyzem. Po O jsme si dali siestu, normálně jsme vytuhli, krása. Těšila jsem se, jak se natáhnu do hamaky na pláži, tak se mi to splnilo pod banánovníkem na dvorku, konečně jsme dojeli do oblasti, ke které nechybí stránky v průvodci. Prodírám se kapitolami o plážích, na každé něco je, snažim se odolat a soustředit se na ty, které nám Marco doporučil.

Než jsme se nadáli, bylo půl páté a čas vyrazit na pláž, tentokrát byl příliv, Lu se vyřádil ve vlnách, surfaři se předváděli a pozorovali jsme západ slunce. Zašli jsme se podívat do toho Hamaka Surf Campu, který jsme včera nenašli, prostředí se nám líbilo, zůstali bychom tu do pondělí, když se zadaří. Všechno je vlastně venku, spí se v hamakách na pláži, na stromech jsou prý opice a v laguně je ráno k vidění krokodýl, tak to jsme zvědaví. Vlastní to kluk, Francouy, který dělá instruktora lyžování v Alpách, nebo tady zvelebuje hostel... Zašli jsme na naši oblíbenou večeři - na casado, kávu, pivo a zákusek, jak jinak než banánový a čokoládový. Večeře při svíčce, židle na písku...

Žádné komentáře:

Okomentovat